Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almatorta recept

Almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 25 dkg liszt
    • 12,5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek kristálycukor
    • csipet só
    • 40 ml hideg víz

    Töltelék hozzávalói:

    • 25 dkg ricotta (v. túró)
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • reszelt citromhéj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 cs vaníliás pudingpor
    • 2-3 db alma a tetejére
    • 2-3 ek méz a lekenéshez

    Elkészítése:

    A lisztet elkezdjük összemorzsolni a hideg vajjal, majd amikor már kellően morzsalékos hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, a tojást, és a fele mennyiségű vizet. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Közben ha szükséges, akkor apránként hozzáadagoljuk a maradék hideg vizet is.

    A simára gyúrt tésztát ezután kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát. Ezután 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.
    Közben elkészíthetjük a tölteléket.

    A ricottát keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a puding porral, a reszelt citromhéjjal, és a tojások sárgájával.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a ricottás masszához.

    Az almákat vágjuk fel vékony szeletekre, majd csepegtessünk rá citromlevet nehogy megbarnuljon felhasználásig.

    A piteformában lévő tészta alját villával szurkáljuk meg, majd öntsük bele a tölteléket. Ezután rakjuk ki a tetejét az almaszeletekkel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.

    A mézet melegítsük fel, majd a sütőből kivett torta tetejét kenjük le vele.

    Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá