Almás túró torta recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
A töltelékhez
- 4 közepes alma
- 4 dl almalé
- 3 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 5 dkg porcukor
- 1 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatinfix
A díszítéshez
- 3 közepes mandarin
- 2 közepes kivi
- 5 dkg cseresznyebefőtt
- 1 közepes narancs
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, és adagonként hozzáadjuk a tojásos masszához. Vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk és felaprítjuk. 3 dl almalébe elkeverjük a cukrot, és felforraljuk. Hozzáadjuk az almát, és újra forrástól számítva 1-2 percig még főzzük. Csomómentesre keverjük a pudingport a maradék almalével, a forró almához öntjük, és sűrűsödésig keverjük.
Kihűlt piskótára kenjük a kihűlt pudingos krémet, és hűtőbe tesszük 30 percre.
A túróhoz adjuk a tejfölt, a porcukrot. A tejszínt keményre felverjük a vaníliás cukorral. Előbb a zselatinfixet, majd a tejszínt is beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a krémet ráhalmozzuk és elsimítjuk az almás rétegre, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
A gyümölcsöket megpucoljuk, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.