Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almakrémes répatorta recept

Almakrémes répatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg cukor
    • 1 cs vaniliás cukor
    • 28 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • ½ kk szódabikarbóna
    • 10 dkg apróra tört pirított dió
    • 1 tk só
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl olaj
    • 35 dkg sárgarépa reszelve
    • 1 db alma reszelve

    Krémhez:

    • 1 cs tejszín ízű pudingpor
    • 6 dkg porcukor
    • 3 db alma reszelve
    • 4 dl tej
    • 1 dl almalé a reszelt almából facsarva

    Tetejére:

    • vaníliakrém

    Oldalára:

    • pirított mandulaszeletek

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajjal kikevert tojásokat, a répa és az alma reszeléket. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig (kb 50 perc) sütjük.
    A pudingport a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a z almalét, majd a tejet és sűrűre főzzük. A végén beletesszük a reszelt almát és hagyjuk kihűlni.

    A kisült tortát 3 felé vágjuk, kihűtjük és megtöltjük a krémmel.
    Tetejét és az oldalát megkenjük a vanília krémmel, oldalát díszítjük a mandulával.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá