Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ajándék torta, Szandi módra recept

Ajándék torta, Szandi módra
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztája:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (pici vizet teszel hozzá még jobb lesz a tésztád)
    • 7 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaó por
    • kb. 20 dkg
    • baracklekvár

    Töltelék:

    • 3 dl meggy lé
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dkg cukor
    • 20 dkg meggybefőtt

    Krém:

    • 2 evőkanál zselatin, (de zselatin fix is jó)
    • 500 ml tejszín
    • 2 evőkanál cukor
    • 500g áttört túró
    • kiskanál reszelt citromhéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS :) (anyukám mindig így csinálja)

    Díszítés:

    • 6-8 dkg csokoládéforgács
    • Néhány szem meggy (szebbek)

    Elkészítése:
    A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.
    A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (ha van mód rá szilikonos sütőpapírt használj, nem ragad rá a papír a tésztádra), egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg!

    A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű krémmé. A meggyeket célszerű kiválogatni, a szebbeket a díszítéshez! Majd a tűzről levéve szórd bele a kimagozott meggyet is.

    A tejszínt konyhai robotgéppel kemény habbá verjük és félretesszük.
    A további hozzávalókat, egy edénybe öntjük össze a cukor kivételével, konyhai robotgéppel összekeverjük, keverés közben hozzáadjuk a zselatin fixet, majd még 1-2 percig keverjük!
    Majd hozzá adjuk a cukrot és addig keverjük, míg a cukrot jól el nem dolgozzuk!
    Most hozzá öntjük a felvert tejszínt!
    Mikor készen vagy ezzel a krémmel beteszed a hűtőbe 10 perc is elég neki!

    A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön kell csíkozott formában felvinni a tortalapra!

    A piskótát vágd 3 lapba, két lapot fektess egymás mellé, és a töltelékeket egymás mellé helyezed el így egy csík meggy krém egy csík túrós krém, addig, amíg az egész piskóta lapod nem lesz szép csíkos!
    Ha készen vagy a kér piskóta lapoddal, egymásra helyezed úgy, hogy egyforma magasság legyen a töltelék nehogy ki follyon oldalt:)
    A tejszínes krémből egy negyed részét tedd félre!
    A két megtöltött lapodra rá helyezed a harmadikat és a tetejét és az oldalát a félre tett tejszínes krémmel kend meg!
    Tedd be a hűtőbe 10 percre, ha kivetted az összeállt tortádat díszítsd meggy darabokkal, illetve a csoki forgáccsal!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá