Hozzávalók:
Tésztája:
Töltelék:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (ha van mód rá szilikonos sütőpapírt használj, nem ragad rá a papír a tésztádra), egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg!
A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű krémmé. A meggyeket célszerű kiválogatni, a szebbeket a díszítéshez! Majd a tűzről levéve szórd bele a kimagozott meggyet is.
A tejszínt konyhai robotgéppel kemény habbá verjük és félretesszük.
A további hozzávalókat, egy edénybe öntjük össze a cukor kivételével, konyhai robotgéppel összekeverjük, keverés közben hozzáadjuk a zselatin fixet, majd még 1-2 percig keverjük!
Majd hozzá adjuk a cukrot és addig keverjük, míg a cukrot jól el nem dolgozzuk!
Most hozzá öntjük a felvert tejszínt!
Mikor készen vagy ezzel a krémmel beteszed a hűtőbe 10 perc is elég neki!
A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön kell csíkozott formában felvinni a tortalapra!
A piskótát vágd 3 lapba, két lapot fektess egymás mellé, és a töltelékeket egymás mellé helyezed el így egy csík meggy krém egy csík túrós krém, addig, amíg az egész piskóta lapod nem lesz szép csíkos!
Ha készen vagy a kér piskóta lapoddal, egymásra helyezed úgy, hogy egyforma magasság legyen a töltelék nehogy ki follyon oldalt:)
A tejszínes krémből egy negyed részét tedd félre!
A két megtöltött lapodra rá helyezed a harmadikat és a tetejét és az oldalát a félre tett tejszínes krémmel kend meg!
Tedd be a hűtőbe 10 percre, ha kivetted az összeállt tortádat díszítsd meggy darabokkal, illetve a csoki forgáccsal!
Jó étvágyat!