Ajándék torta, Szandi módra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Ajándék torta, Szandi módra

Hozzávalók:

Tésztája:

  • 7 tojás (pici vizet teszel hozzá még jobb lesz a tésztád)
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó por
  • kb. 20 dkg
  • baracklekvár

Töltelék:

  • 3 dl meggy lé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg cukor
  • 20 dkg meggybefőtt

Krém:

  • 2 evőkanál zselatin, (de zselatin fix is jó)
  • 500 ml tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 500g áttört túró
  • kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás :) (anyukám mindig így csinálja)

Díszítés:

  • 6-8 dkg csokoládéforgács
  • Néhány szem meggy (szebbek)

Elkészítése:
A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (ha van mód rá szilikonos sütőpapírt használj, nem ragad rá a papír a tésztádra), egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg!

A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve főzd sűrű krémmé. A meggyeket célszerű kiválogatni, a szebbeket a díszítéshez! Majd a tűzről levéve szórd bele a kimagozott meggyet is.

A tejszínt konyhai robotgéppel kemény habbá verjük és félretesszük.
A további hozzávalókat, egy edénybe öntjük össze a cukor kivételével, konyhai robotgéppel összekeverjük, keverés közben hozzáadjuk a zselatin fixet, majd még 1-2 percig keverjük!
Majd hozzá adjuk a cukrot és addig keverjük, míg a cukrot jól el nem dolgozzuk!
Most hozzá öntjük a felvert tejszínt!
Mikor készen vagy ezzel a krémmel beteszed a hűtőbe 10 perc is elég neki!

A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön kell csíkozott formában felvinni a tortalapra!

A piskótát vágd 3 lapba, két lapot fektess egymás mellé, és a töltelékeket egymás mellé helyezed el így egy csík meggy krém egy csík túrós krém, addig, amíg az egész piskóta lapod nem lesz szép csíkos!
Ha készen vagy a kér piskóta lapoddal, egymásra helyezed úgy, hogy egyforma magasság legyen a töltelék nehogy ki follyon oldalt:)
A tejszínes krémből egy negyed részét tedd félre!
A két megtöltött lapodra rá helyezed a harmadikat és a tetejét és az oldalát a félre tett tejszínes krémmel kend meg!
Tedd be a hűtőbe 10 percre, ha kivetted az összeállt tortádat díszítsd meggy darabokkal, illetve a csoki forgáccsal!

Jó étvágyat!