Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás túrótorta recept

Áfonyás túrótorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál finom liszt
    • 3 evőkanál rétesliszt
    • 6 evőkanál cukor
    • pici sütőpor

    Krém:

    • 15 dkg mascapone
    • 15 dkg túró
    • 150 ml habtejszín
    • 1 kis doboz tejföl
    • reszelt citromhéj
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 1 zacskó zselatin
    • ízlés szerint cukor
    • áfonyalekvár

    Elkészítése:
    A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük. A mascaponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk, és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük és feltekerjük. Egy közepes tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük) majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a tortaformából, és még áfonyalekvárt csöpögtetünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá