Áfonyás túrótorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál finom liszt
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • pici sütőpor

Krém:

  • 15 dkg mascapone
  • 15 dkg túró
  • 150 ml habtejszín
  • 1 kis doboz tejföl
  • reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 zacskó zselatin
  • ízlés szerint cukor
  • áfonyalekvár

Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük. A mascaponét, túrót, tejfölt, ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk, és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan. Majd az egészet a masszába öntjük, és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük és feltekerjük. Egy közepes tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának. Beleöntjük a krém felét a formába, meg egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk ide nyugodtan beletehetjük) majd a masszánk másik fele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor kivesszük a tortaformából, és még áfonyalekvárt csöpögtetünk rá.