Áfonyás túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt (finom)
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg hideg felkockázott vaj
- 1 ek tejföl
- 5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 g tejföl
- 4 ek fruktóz (cukor)
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg áfonya
A tetejére:
- 10 dkg áfonya
Elkészítése:
Tészta készítése:
A sütemény elkészítését a tésztával kezdjük. A lisztet egy tálba rakjuk, összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a cukrot. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és amíg a tölteléket készítjük, a tésztát pihentetjük.
Töltelék készítése:
A töltelékhez egy tálban villával összetörjük a túrót, ezután hozzárakjuk a tojásokat, a tejfölt, a citromhéját, a cukrot és a vaníliát, és alaposan összekeverjük. Ezután a megmosott és lecsepegtetett áfonyát is hozzárakjuk, és azzal is óvatosan összeforgatjuk.
Összeállítás:
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Egy előzetesen kivajazott kisméretű tortaformába nyomkodjuk. Az alját villával megszurkáljuk, és ráöntjük a túrós-áfonyás masszát.
Ezután a megmaradt tésztából golyócskákat formázunk, és kirakjuk vele a tortát úgy, hogy egy szem áfonyát egy golyócskával felváltva körberakjuk a tetején.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percet sütjük.
A Áfonyás túrótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 13 g