Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
A tetejére:
Elkészítése:
A sütemény elkészítését a tésztával kezdjük. A lisztet egy tálba rakjuk, összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a cukrot. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és amíg a tölteléket készítjük, a tésztát pihentetjük.
A töltelékhez egy tálban villával összetörjük a túrót, ezután hozzárakjuk a tojásokat, a tejfölt, a citromhéját, a cukrot és a vaníliát, és alaposan összekeverjük. Ezután a megmosott és lecsepegtetett áfonyát is hozzárakjuk, és azzal is óvatosan összeforgatjuk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk. Egy előzetesen kivajazott kisméretű tortaformába nyomkodjuk. Az alját villával megszurkáljuk, és ráöntjük a túrós-áfonyás masszát.
Ezután a megmaradt tésztából golyócskákat formázunk, és kirakjuk vele a tortát úgy, hogy egy szem áfonyát egy golyócskával felváltva körberakjuk a tetején.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percet sütjük.