Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás pitetorta recept

Áfonyás pitetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg vaj (vagy 10 dkg sertészsír)
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs sütőpor
    • csipet só
    • 1-2 ek hideg víz

    Töltelék hozzávalói:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 cs vaníliás cukor
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 2 dl habtejszín
    • 25 dkg áfonya
    • 2 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat, (v. sertészsírt) és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, egy evőkanál vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

    Ezután nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Tegyük be a hűtőbe 15 perce, hogy kellően lehűljön.

    Ezután vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd tegyünk rá egy nehezékkel (pl. rizzsel, babbal..) megtöltött sütőpapírt.

    Helyezzük be a sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki és távolítsuk el a sütőpapírt a nehezékkel együtt.
    Az elősütött tésztát ezután tegyük vissza a sütőben, és 10-15 perc alatt süssük készre.

    A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt megtöltenénk.

    Az áfonyát keverjük össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük be a mikróba és a legmagasabb fokozaton 2-3 perc alatt melegítsük össze.(én közben óvatosan átkevertem, hogy az áfonya ne törjön össze) Ezután hűtsük ki teljesen.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával.

    A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a mascarponekrémmel.

    A teljesen kihűlt tésztát helyezzük egy tortatálra, majd kanalazzuk bele a mascarponés-habos krémet.
    Ezután kanalazzuk rá a lecsepegtetett áfonyát.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá