Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

9 lapos dobos torta recept

9 lapos dobos torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 17,5 dkg cukor
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10.5 dkg liszt
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kemény habja

    Töltelék:

    • 22 dkg cukor
    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek kakaó
    • 22 dkg vaj

    Elkészítése:
    Tészta készítése:
    A cukrot a tojássárgájákkal 1/2 órán át habosra keverjük (a mostanság kapható nagy teljesítményű gépekkel nem tart 1/2 óráig), majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások kemény habját. Ebből 9 db vékony lapot sütünk.
    Töltelék készítése:
    A cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, gőz felett addig verjük, míg sűrű állagú nem lesz, majd hozzáadjuk a kakaót és a vajat, amivel még összekeverjük (nem egy kemény állagú krémet kapunk). A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, a torta tetejét is ezzel a krémmel vonjuk be, de aki a hagyományos dobos torta cukormázával szeretné, azt is készíthet rá. Én már több formában is készítettem. Díszítésként tejszínhab és marcipán virág nagyon jól mutat rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá