9 lapos dobos torta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítése:
Tészta készítése:
A cukrot a tojássárgájákkal 1/2 órán át habosra keverjük (a mostanság kapható nagy teljesítményű gépekkel nem tart 1/2 óráig), majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások kemény habját. Ebből 9 db vékony lapot sütünk.
Töltelék készítése:
A cukrot, tojásokat, vaníliás cukrot, gőz felett addig verjük, míg sűrű állagú nem lesz, majd hozzáadjuk a kakaót és a vajat, amivel még összekeverjük (nem egy kemény állagú krémet kapunk). A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, a torta tetejét is ezzel a krémmel vonjuk be, de aki a hagyományos dobos torta cukormázával szeretné, azt is készíthet rá. Én már több formában is készítettem. Díszítésként tejszínhab és marcipán virág nagyon jól mutat rajta.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.