Zöldfűszeres, sajtos burgonyatallér recept
Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg liszt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg vörös cheddar sajt
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk.
Félretesszük kihűlni, amikor kihűlt hozzáadjuk az összes alapanyagot. Szép sima tésztát gyúrunk belőle. Nedves kézzel tallérokat formázunk a tésztából.
Egy grill serpenyőben tegyünk kevés (olíva) olajt, majd a tallérok mindkét felét süssük szép pirosra pár perc alatt.
Tipp:
Előfordulhat, hogy kevesebb vagy kicsivel több liszt kell ahhoz, hogy szép sima tésztát kapjunk, ez liszt függő.
Sültek mellé ajánlom. Finom és egyszerű köret. Az alap masszába keverhetünk kisebb darabokra vágott kolbászt, hagymát és paprikát is. Fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló ételként is megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »










