Zöldfűszeres, sajtos burgonyatallér recept

Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg vörös cheddar sajt
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk.
Félretesszük kihűlni, amikor kihűlt hozzáadjuk az összes alapanyagot. Szép sima tésztát gyúrunk belőle. Nedves kézzel tallérokat formázunk a tésztából.
Egy grill serpenyőben tegyünk kevés (olíva) olajt, majd a tallérok mindkét felét süssük szép pirosra pár perc alatt.
Tipp:
Előfordulhat, hogy kevesebb vagy kicsivel több liszt kell ahhoz, hogy szép sima tésztát kapjunk, ez liszt függő.
Sültek mellé ajánlom. Finom és egyszerű köret. Az alap masszába keverhetünk kisebb darabokra vágott kolbászt, hagymát és paprikát is. Fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló ételként is megállja a helyét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »