Zöldfűszeres, sajtos burgonyatallér recept

Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg vörös cheddar sajt
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk.
Félretesszük kihűlni, amikor kihűlt hozzáadjuk az összes alapanyagot. Szép sima tésztát gyúrunk belőle. Nedves kézzel tallérokat formázunk a tésztából.
Egy grill serpenyőben tegyünk kevés (olíva) olajt, majd a tallérok mindkét felét süssük szép pirosra pár perc alatt.
Tipp:
Előfordulhat, hogy kevesebb vagy kicsivel több liszt kell ahhoz, hogy szép sima tésztát kapjunk, ez liszt függő.
Sültek mellé ajánlom. Finom és egyszerű köret. Az alap masszába keverhetünk kisebb darabokra vágott kolbászt, hagymát és paprikát is. Fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló ételként is megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »