Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldfűszeres, sajtos burgonyatallér recept

Zöldfűszeres, sajtos burgonyatallér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
51 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg burgonya
    • 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg vörös cheddar sajt
    • bors
    • szerecsendió
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk.

    Félretesszük kihűlni, amikor kihűlt hozzáadjuk az összes alapanyagot. Szép sima tésztát gyúrunk belőle. Nedves kézzel tallérokat formázunk a tésztából.

    Egy grill serpenyőben tegyünk kevés (olíva) olajt, majd a tallérok mindkét felét süssük szép pirosra pár perc alatt.

    Tipp:

    Előfordulhat, hogy kevesebb vagy kicsivel több liszt kell ahhoz, hogy szép sima tésztát kapjunk, ez liszt függő.
    Sültek mellé ajánlom. Finom és egyszerű köret. Az alap masszába keverhetünk kisebb darabokra vágott kolbászt, hagymát és paprikát is. Fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló ételként is megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá