Zöldfűszeres, sajtos burgonyatallér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
51 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldfűszeres, sajtos burgonyatallér

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vörös cheddar sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk.

Félretesszük kihűlni, amikor kihűlt hozzáadjuk az összes alapanyagot. Szép sima tésztát gyúrunk belőle. Nedves kézzel tallérokat formázunk a tésztából.

Egy grill serpenyőben tegyünk kevés (olíva) olajt, majd a tallérok mindkét felét süssük szép pirosra pár perc alatt.

Tipp:

Előfordulhat, hogy kevesebb vagy kicsivel több liszt kell ahhoz, hogy szép sima tésztát kapjunk, ez liszt függő.
Sültek mellé ajánlom. Finom és egyszerű köret. Az alap masszába keverhetünk kisebb darabokra vágott kolbászt, hagymát és paprikát is. Fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló ételként is megállja a helyét.