Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis tarhonya recept

Virslis tarhonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csésze tarhonya (2,5 dl)
    • 2 ek olaj
    • 2 csésze víz
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 leveskocka
    • 4 szál virsli (füstölttel finomabb)
    • 3-4 ek olaj

    Elkészítése:

    A tarhonyát 2 evőkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégesse a kezünket!)

    Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt mérsékelt lángon addig főzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.

    Ez alatt a virsliket apró kockára vágjuk, kevéske olajon megsütjük, kicsit lecsöpögtetjük.

    A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen, savanyú uborkával kínáljuk.

    Tipp:

    Tulajdonképpen 30 perc alatt meleg ételt tálalhatunk, rohanós napokon jól jöhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá