Virslis tarhonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Virslis tarhonya

Hozzávalók:

  • 1 csésze tarhonya (2,5 dl)
  • 2 ek olaj
  • 2 csésze víz
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 leveskocka
  • 4 szál virsli (füstölttel finomabb)
  • 3-4 ek olaj

Elkészítése:

A tarhonyát 2 evőkanál olajon világos barnára pirítjuk, majd felengedjük vízzel. (Óvatosan, nehogy a felcsapó gőz megégesse a kezünket!)

Beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a leveskockát. Fedő alatt mérsékelt lángon addig főzzük, míg az összes víz el nem párolog és a tarhonya meg nem puhul. Természetesen párszor jól átkavarjuk.

Ez alatt a virsliket apró kockára vágjuk, kevéske olajon megsütjük, kicsit lecsöpögtetjük.

A megpuhult tarhonyához keverjük és melegen, savanyú uborkával kínáljuk.

Tipp:

Tulajdonképpen 30 perc alatt meleg ételt tálalhatunk, rohanós napokon jól jöhet.