Virslis-paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2-3 db virsli
- bazsalikom
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 hagyma
- csípős fűszerpaprika
- fokhagyma ízlés szerint
- olaj
- só
- oregánó
- 2-3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs tészta (250 g)
- kevés szalonna
- 1 paradicsom
Elkészítése:
A tésztát félkészre főzzük. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk pár kockára vágott szalonnát. Csak keveset, hogy ne engedjen sok zsírt, de az íze benne legyen. Utána hozzáadjuk a felszeletelt virsliket. Kicsit pirítjuk, majd egy nagy paradicsomot felkockázunk és hozzáadjuk. Mikor felforr, hozzáöntjük sűrített paradicsomot úgy, hogy ellepje. Ha túl sűrű, akkor hígítjuk kicsi vízzel. Fűszerezzük sóval, oregánoval, bazsalikommal, csípős paprikával és fokhagymával ízlés szerint.
Ha felfőtt, összekeverjük a leszűrt, kihűlt tésztával. A tészta fajtáját tetszés szerint választhatjuk. Azután az egészet a jénai tálba öntjük. Lefedjük, és hagyjuk, hogy összefőjön és a tészta készre puhuljon.
Közben egy tálba reszelünk sajtot (lehetőleg füstöltet), és 2-3 tojást ráütünk és elkeverjük. Mikor már látjuk, hogy lassan kész a tészta, akkor ráöntjük a tojásos sajtot, még picit lefedjük, és együtt főzzük. Végén levesszük a fedelét, és hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »