Virslis-paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2-3 db virsli
- bazsalikom
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 hagyma
- csípős fűszerpaprika
- fokhagyma ízlés szerint
- olaj
- só
- oregánó
- 2-3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs tészta (250 g)
- kevés szalonna
- 1 paradicsom
Elkészítése:
A tésztát félkészre főzzük. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk pár kockára vágott szalonnát. Csak keveset, hogy ne engedjen sok zsírt, de az íze benne legyen. Utána hozzáadjuk a felszeletelt virsliket. Kicsit pirítjuk, majd egy nagy paradicsomot felkockázunk és hozzáadjuk. Mikor felforr, hozzáöntjük sűrített paradicsomot úgy, hogy ellepje. Ha túl sűrű, akkor hígítjuk kicsi vízzel. Fűszerezzük sóval, oregánoval, bazsalikommal, csípős paprikával és fokhagymával ízlés szerint.
Ha felfőtt, összekeverjük a leszűrt, kihűlt tésztával. A tészta fajtáját tetszés szerint választhatjuk. Azután az egészet a jénai tálba öntjük. Lefedjük, és hagyjuk, hogy összefőjön és a tészta készre puhuljon.
Közben egy tálba reszelünk sajtot (lehetőleg füstöltet), és 2-3 tojást ráütünk és elkeverjük. Mikor már látjuk, hogy lassan kész a tészta, akkor ráöntjük a tojásos sajtot, még picit lefedjük, és együtt főzzük. Végén levesszük a fedelét, és hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »