Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslis lábtörlő recept

Virslis lábtörlő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    20 x 35 cm-es “lábtörlő”-höz:

    • 5-6 pár virsli
    • 30 dkg liszt
    • 1,5 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 3 ek olaj
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez (kicsi)
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt morzsoljuk bele kb. 1 dl langyos, cukros tejbe, majd futtassuk fel.

    A lisztet keverjük össze a sóval.

    A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a maradék langyos tejet, adjuk hozzá az olajat, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt. Ezután kanalazzuk rá a sóval összekevert lisztet, majd indítsuk el a dagasztóprogramot, és dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk!)

    Ezután tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 40 percig.

    A megkelt tésztát nyújtsuk ki lisztezett sütőpapíron kb. 20×35 cm-re, majd körbe a széleknél hagyjunk el kb. 2 cm-t.

    Ezután a hosszabbik oldalon vágjunk egy éles késsel (v. pizza vágóval) 2 cm-es csíkokat, majd a virslit fűzzük be a csíkok közé. Végül kenjük le a felvert tojással.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre. A sütési idő felénél vegyük ki, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. (Én légkeveréssel 160 fokon 25 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Kínálhatunk hozzá mustárt, majonézt, ketchupot.

    Nézd meg videón is:

    A virslis lábtörlő kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 241 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá