Virslis lábtörlő recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
20 x 35 cm-es “lábtörlő”-höz:
- 5-6 pár virsli
- 30 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 3 ek olaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez (kicsi)
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt morzsoljuk bele kb. 1 dl langyos, cukros tejbe, majd futtassuk fel.
A lisztet keverjük össze a sóval.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a maradék langyos tejet, adjuk hozzá az olajat, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt. Ezután kanalazzuk rá a sóval összekevert lisztet, majd indítsuk el a dagasztóprogramot, és dagasszuk meg a tésztát. (Természetesen kézzel is bedagaszthatjuk!)
Ezután tegyük át a tésztát egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 40 percig.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki lisztezett sütőpapíron kb. 20×35 cm-re, majd körbe a széleknél hagyjunk el kb. 2 cm-t.
Ezután a hosszabbik oldalon vágjunk egy éles késsel (v. pizza vágóval) 2 cm-es csíkokat, majd a virslit fűzzük be a csíkok közé. Végül kenjük le a felvert tojással.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre. A sütési idő felénél vegyük ki, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. (Én légkeveréssel 160 fokon 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Kínálhatunk hozzá mustárt, majonézt, ketchupot.
Nézd meg videón is:
A virslis lábtörlő kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »