Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virág koszorú recept

Virág koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg tönkölyliszt (világos)
    • 10 dkg kenyérliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 2 dl tej
    • 3 tk cukor
    • 1 tk só
    • 3 dkg élesztő
    • 0,5 dl olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek szezámmag – opcionális
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenésre

    Elkészítése:

    0,5 dl langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
    Tálba szitáljuk a liszteket, összekeverjük a sóval.

    A liszt közepébe öntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a felvert tojást, az olajat és a maradék langyos tejet.

    Alaposan összedagasztjuk, majd szobahőmérsékleten kelesztő tálban kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.

    Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.
    20 db 10 cm-es kört szúrunk ki a tésztából. 4 db tésztakört egymás mellé fektetünk fedéssel: a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődjön.

    Az első korongot lefektetjük. A második korong az 1. korong közepénél kezdődjön. A harmadik korong a 2. korong közepénél kezdődjön. A negyedik korong a 3. korong közepénél kezdődjön.

    Az első korongnál kezdve feltekerjük (balról jobbra), így kapunk egy kis rudat.
    Ezt középen kettévágjuk, így kapunk kettő szirmot.

    A többi 4-4 darab körtésztával is ugyanígy járunk el.

    Egy 24 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, körbe rakjuk a tészta darabokkal a formát.
    Mint ha egy óralapon a számokra raknánk 1-1 tésztadarabot, kicsi távolságra egymástól.
    Még 20 percet pihentetjük a formában.

    Tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

    A virág koszorú kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 285 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 42 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá