Hozzávalók:
Elkészítése:
0,5 dl langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a liszteket, összekeverjük a sóval.
A liszt közepébe öntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a felvert tojást, az olajat és a maradék langyos tejet.
Alaposan összedagasztjuk, majd szobahőmérsékleten kelesztő tálban kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.
20 db 10 cm-es kört szúrunk ki a tésztából. 4 db tésztakört egymás mellé fektetünk fedéssel: a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődjön.
Az első korongot lefektetjük. A második korong az 1. korong közepénél kezdődjön. A harmadik korong a 2. korong közepénél kezdődjön. A negyedik korong a 3. korong közepénél kezdődjön.
Az első korongnál kezdve feltekerjük (balról jobbra), így kapunk egy kis rudat.
Ezt középen kettévágjuk, így kapunk kettő szirmot.
A többi 4-4 darab körtésztával is ugyanígy járunk el.
Egy 24 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, körbe rakjuk a tészta darabokkal a formát.
Mint ha egy óralapon a számokra raknánk 1-1 tésztadarabot, kicsi távolságra egymástól.
Még 20 percet pihentetjük a formában.
Tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.