Túrós sztrapacska recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- liszt amennyit felvesz a burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 25 dkg túró
- 140 g tejföl
- 3 szelet húsosabb füstölt szalonna
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet amennyit felvesz (nokedli sűrűségű masszát kell kapnunk), majd sózzuk.
Forrásban lévő, sós vízbe nokedli szagatóval szaggatjuk és hagyuk felforrni.
Szűrjük le, majd a túróval, tejföllel és a megpirított szalonnával keverjük össze.
Még melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »