Túrós sztrapacska recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- liszt amennyit felvesz a burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 25 dkg túró
- 140 g tejföl
- 3 szelet húsosabb füstölt szalonna
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet amennyit felvesz (nokedli sűrűségű masszát kell kapnunk), majd sózzuk.
Forrásban lévő, sós vízbe nokedli szagatóval szaggatjuk és hagyuk felforrni.
Szűrjük le, majd a túróval, tejföllel és a megpirított szalonnával keverjük össze.
Még melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.