Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós nokedli recept

Túrós nokedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl víz
    • 250 g tehéntúró
    • szalonna
    • tejföl
    • víz

    Elkészítése:

    A nokedlihez a liszteket, a tojást és a vizet összekeverjük, tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk, ha kicsit sűrűbb teszünk bele kevés vizet.

    Közben vizet forralunk egy nagyobb lábasban, kicsit pihentetjük a nokedlit. Ha felforrt a víz, pici sót teszünk bele és kiszaggatjuk a nokedliket, kb 5-7 percet főzzük, majd leszűrjük átmossuk langyos vízzel félretesszük.

    Egy másik edénybe tesszük az előre felkockázott szalonnát, (aki szereti a bőrét is beleteheti) ha szépen megpirultak ráöntjük a nokedlit, jól átforgatjuk, majd mehet bele a túró, kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk.

    Tejföllel kínáljuk és szórhatunk még rá kis szalonnát.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá