Túrós nokedli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 tojás
  • 3 dl víz
  • 250 g tehéntúró
  • szalonna
  • tejföl
  • víz

Elkészítése:

A nokedlihez a liszteket, a tojást és a vizet összekeverjük, tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk, ha kicsit sűrűbb teszünk bele kevés vizet.

Közben vizet forralunk egy nagyobb lábasban, kicsit pihentetjük a nokedlit. Ha felforrt a víz, pici sót teszünk bele és kiszaggatjuk a nokedliket, kb 5-7 percet főzzük, majd leszűrjük átmossuk langyos vízzel félretesszük.

Egy másik edénybe tesszük az előre felkockázott szalonnát, (aki szereti a bőrét is beleteheti) ha szépen megpirultak ráöntjük a nokedlit, jól átforgatjuk, majd mehet bele a túró, kóstoljuk és ízlés szerint sózzuk.

Tejföllel kínáljuk és szórhatunk még rá kis szalonnát.

Jó étvágyat!