Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu gluténmentesen recept

Túrós batyu gluténmentesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 30 dkg Nutrifree mix per dolci (aki nem gluténmentesen készíti, használhat sima lisztet)
    • egy evőkanálnyi nutrifree mix per pane fibra
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1,5 dl langyos laktózmentes tej
    • 2 evőkanál barna cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 dkg puha laktózmentes teavaj

    A töltelékhez:

    • 25 dkg laktózmentes túró
    • 2egész citrom reszelt héja
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vaníliás cukor
    • 3 evőkanálnyi barna cukor
    • ízlés szerint mazsola

    Elkészítése:

    A tésztához a liszteket egy tálba tesszük, az élesztőt a langyos- cukrozott tejben felfuttatjuk. A tojást és a maradék cukrot a lisztekhez adjuk, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.

    A puha vajat dagasztás közben adagoljuk a tésztához. Rugalmas tésztát kapunk, amit körülbelül 50 perc alatt duplájára kelesztünk.

    A túrós tölteléket a következőképpen készítjük el:

    A túrót egy tálkában villával összetörjük, hozzáadjuk az egész tojást, a citromok reszelt héját és a cukrot. (ízlés szerint mazsolát is ) Alaposan összedolgozzuk.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd vékonyra sodorjuk és négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe halmozzuk a túrós tölteléket majd a sarkokat összefogva kis batyukat készítünk.

    Szilikonos sütőpapírra helyezzük, 25 percig pihentetjük ezután egy egész felvert tojással a batyukat átkenjük. A sütőt előmelegítettem 170 fokra, a sütőtérbe betettem egy vízzel teli lábaskát és a batyukat szép pirosra sütöttem.

    Még langyosan áthintettem őket porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá