Túrós batyu gluténmentesen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg Nutrifree mix per dolci (aki nem gluténmentesen készíti, használhat sima lisztet)
  • egy evőkanálnyi nutrifree mix per pane fibra
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl langyos laktózmentes tej
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 egész tojás
  • 4-5 dkg puha laktózmentes teavaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 2egész citrom reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 evőkanálnyi barna cukor
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítése:

A tésztához a liszteket egy tálba tesszük, az élesztőt a langyos- cukrozott tejben felfuttatjuk. A tojást és a maradék cukrot a lisztekhez adjuk, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.

A puha vajat dagasztás közben adagoljuk a tésztához. Rugalmas tésztát kapunk, amit körülbelül 50 perc alatt duplájára kelesztünk.

A túrós tölteléket a következőképpen készítjük el:

A túrót egy tálkában villával összetörjük, hozzáadjuk az egész tojást, a citromok reszelt héját és a cukrot. (ízlés szerint mazsolát is ) Alaposan összedolgozzuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd vékonyra sodorjuk és négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe halmozzuk a túrós tölteléket majd a sarkokat összefogva kis batyukat készítünk.

Szilikonos sütőpapírra helyezzük, 25 percig pihentetjük ezután egy egész felvert tojással a batyukat átkenjük. A sütőt előmelegítettem 170 fokra, a sütőtérbe betettem egy vízzel teli lábaskát és a batyukat szép pirosra sütöttem.

Még langyosan áthintettem őket porcukorral.