Túrógaluska meggyszósszal recept

Hozzávalók:
A galuskához:
- 25 dkg túró
- 8 dkg liszt
- 4 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 1 ek cukor, vagy édesítő
A meggyszószhoz:
- ½ kg magozott meggy vagy 1 üveg befött
- 2 ek cukor
- 1 ek vaj
- 1 ek keményítő
- 2 dl főzőtejszín
- csipet fahéj
- mentalevél 2-3 db
Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a búzadarát, a 2 tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverünk, majd hűtőbe tesszük addig, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjét, majd a főzés előtt keverjük bele habbá verve.
A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd beletesszük a meggyet. Megszórjuk fahéjjal, majd addig kevergetjük amíg levet nem enged. 4-5 percig pároljuk, majd a tejszínnel kikevert keményítővel sűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Kifőzzük a galuskákat. Egy fazékba vizet forralunk, teszünk bele sót és 1-2 evőkanál olajat. A galuskát kivesszük a hűtőből és hozzákeverjük a tojásfehérje habot, majd a lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, főzzük még 1-2 percig, majd leszűrjük.
Tálaláskor a tányér egyik oldalára a galuska kerül, a másikra pedig a meggyszósz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »