Túrógaluska meggyszósszal recept

Hozzávalók:
A galuskához:
- 25 dkg túró
- 8 dkg liszt
- 4 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 1 ek cukor, vagy édesítő
A meggyszószhoz:
- ½ kg magozott meggy vagy 1 üveg befött
- 2 ek cukor
- 1 ek vaj
- 1 ek keményítő
- 2 dl főzőtejszín
- csipet fahéj
- mentalevél 2-3 db
Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a búzadarát, a 2 tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverünk, majd hűtőbe tesszük addig, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjét, majd a főzés előtt keverjük bele habbá verve.
A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd beletesszük a meggyet. Megszórjuk fahéjjal, majd addig kevergetjük amíg levet nem enged. 4-5 percig pároljuk, majd a tejszínnel kikevert keményítővel sűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Kifőzzük a galuskákat. Egy fazékba vizet forralunk, teszünk bele sót és 1-2 evőkanál olajat. A galuskát kivesszük a hűtőből és hozzákeverjük a tojásfehérje habot, majd a lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, főzzük még 1-2 percig, majd leszűrjük.
Tálaláskor a tányér egyik oldalára a galuska kerül, a másikra pedig a meggyszósz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »