Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tonhalas spagetti recept

Tonhalas spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 6 szem olívabogyó
    • 10 szem kapribogyó
    • 2 doboz olajos tonhal konzerv
    • 3 dl fehér bor
    • 1 kk frissen vágott kapor és petrezselyem
    • 1 db piros chili
    • frissen őrölt bors
    • 50 dkg spagetti
    • reszelt parmezán

    Elkészítése:

    Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben.

    Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhal konzervekből leöntöm az olajat, egy részét beleteszem egy serpenyőbe, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a fehérbort, az aprított olívabogyót, a kapribogyót, chilit és az apróra vágott kaprot, petrezselymet Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon.

    A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Hozzáöntöm a hal olaját is. Ha megfőtt a spagetti tészta, ráöntöm a szószt, és összekeverem. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá