Hozzávalók:
Elkészítése:
Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben.
Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhal konzervekből leöntöm az olajat, egy részét beleteszem egy serpenyőbe, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a fehérbort, az aprított olívabogyót, a kapribogyót, chilit és az apróra vágott kaprot, petrezselymet Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon.
A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Hozzáöntöm a hal olaját is. Ha megfőtt a spagetti tészta, ráöntöm a szószt, és összekeverem. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.