Tonhalas spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tonhalas spagetti

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 szem olívabogyó
  • 10 szem kapribogyó
  • 2 doboz olajos tonhal konzerv
  • 3 dl fehér bor
  • 1 kk frissen vágott kapor és petrezselyem
  • 1 db piros chili
  • frissen őrölt bors
  • 50 dkg spagetti
  • reszelt parmezán

Elkészítése:

Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben.

Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhal konzervekből leöntöm az olajat, egy részét beleteszem egy serpenyőbe, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a fehérbort, az aprított olívabogyót, a kapribogyót, chilit és az apróra vágott kaprot, petrezselymet Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon.

A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Hozzáöntöm a hal olaját is. Ha megfőtt a spagetti tészta, ráöntöm a szószt, és összekeverem. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.