Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött lángos recept

Töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 3 dl tej
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg élesztő
    • 1 kis pohár 20 %-os tejföl
    • 2 csapott evőkanál só
    • 1 kávéskanál kristálycukor

    Töltelékhez:

    • 1 pár (házi)kolbász
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 3 db lila hagyma
    • 1 fél konzerv csemege kukorica

    Sütéshez:

    • 1 liter olaj

    Elkészítése:

    A lisztet egy mély tálba szitálom. Veszek egy kis lábast, ebbe beleöntöm a tejet, tejfölt, a felvert tojásokat, belemorzsolom az élesztőt, majd hozzáadom a sót és a cukrot. Tűzhelyen állandó keverés mellett addig kevergetem, míg kéz meleg nem lesz.

    A tűzhelyről levéve a liszthez öntöm. Addig dagasztom, míg el nem válik az edény falától ( 15-20 perc). Jól betakarva addig kelesztem míg 1,5-szeresére nem nő ( kb 30-40 perc).
    IMAG1178
    Teniszlabdányi gombócokat tépünk a tésztából és ezt lisztezett kézzel kinyújtjuk. Egy tányér nagyságúra nyújtott tészta közepére ízlés szerint rakok tölteléket, ezután a két oldalát 1-2 centire behajtom, majd magamtól indulva feltekerem. A forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

    Mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mivel tölti meg.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Ez a mennyiség egy 4 tagú családnak bőven elegendő.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá