Töltött lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 3 dl tej
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg élesztő
- 1 kis pohár 20 %-os tejföl
- 2 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál kristálycukor
Töltelékhez:
- 1 pár (házi)kolbász
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 db lila hagyma
- 1 fél konzerv csemege kukorica
Sütéshez:
- 1 liter olaj
Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba szitálom. Veszek egy kis lábast, ebbe beleöntöm a tejet, tejfölt, a felvert tojásokat, belemorzsolom az élesztőt, majd hozzáadom a sót és a cukrot. Tűzhelyen állandó keverés mellett addig kevergetem, míg kéz meleg nem lesz.
A tűzhelyről levéve a liszthez öntöm. Addig dagasztom, míg el nem válik az edény falától ( 15-20 perc). Jól betakarva addig kelesztem míg 1,5-szeresére nem nő ( kb 30-40 perc).
Teniszlabdányi gombócokat tépünk a tésztából és ezt lisztezett kézzel kinyújtjuk. Egy tányér nagyságúra nyújtott tészta közepére ízlés szerint rakok tölteléket, ezután a két oldalát 1-2 centire behajtom, majd magamtól indulva feltekerem. A forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mivel tölti meg.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ez a mennyiség egy 4 tagú családnak bőven elegendő.