Töltött háromszögek recept

Hozzávalók:
A kelt tésztához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl kefír vagy tejföl
- 0.75 dl tej
- 35 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 0.5 dl olaj,
- 1 teáskanál cukor
- ½ evőkanál só
A töltelékhez:
- 20-20 dkg bacon szalonna és kukorica
- 7 dkg saj
- 1 dl tejföl
- 1 fej hagyma
Elkészítése:
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, majd belerakjuk a sót, a tojást, a kefírt, az olajat és a felfuttatott élesztőt.
Jól kidagasztjuk és letakarva 40-60 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta picit elősütjük egy serpenyőben a szalonnát, megpucoljuk és feldaraboljuk a hagymát és lereszeljük a sajtot.
Mikor megkelt a tészta 3 mm vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük tejföllel, majd rászórjuk a szalonnát, a hagymát és sajtot.
Feltekerjük és háromszögekre daraboljuk.
Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Berakjuk a sütőbe és légkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »