Hozzávalók:
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, majd belerakjuk a sót, a tojást, a kefírt, az olajat és a felfuttatott élesztőt.
Jól kidagasztjuk és letakarva 40-60 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta picit elősütjük egy serpenyőben a szalonnát, megpucoljuk és feldaraboljuk a hagymát és lereszeljük a sajtot.
Mikor megkelt a tészta 3 mm vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük tejföllel, majd rászórjuk a szalonnát, a hagymát és sajtot.
Feltekerjük és háromszögekre daraboljuk.
Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Berakjuk a sütőbe és légkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.