Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökmag “lisztes” rolád gouda sajtos krémmel recept

Tökmag “lisztes” rolád gouda sajtos krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g tökmagliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk só
    • 3 ek vaj
    • 2-3 ek víz

    A krémhez:

    • 350 ml főzőtejszín
    • 3 ek vaj
    • 2 púpozott ek liszt
    • 100 g Gouda sajt(reszelve)
    • 1 mk őrölt fehér bors
    • 1 mk frissen reszelt szerecsendió
    • 1 mk fokhagyma por
    • 1 tk mustár
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 szál sárgarépa(opcionális)
    • 200 g krémmargarin
    • 1 tk sütőpor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd félre tesszük.

    A lisztet a sütőporral elkeverjük,  a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a sárgáját vajjal kihabosítjuk. A lisztet hozzákeverjük a sárga masszához és 2-3 evőkanál vízzel lazítjuk. Óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd sütőpapírozott tepsibe simítjuk, mint ha piskóta roládot készítenénk.

    Forró sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy ne szárítsuk ki, mert töredezni fog a feltekerésnél.

    Amíg sül a tészta, hozzálátunk a krém elkészítésének. Lábasban vajon, lisztet pirítunk, majd főzőtejszínnel felöntve folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Reszelt gouda (vagy másmilyen) sajttal dúsítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal és frissen reszelt szerecsen dióval fűszerezzük. Amikor kellően besűrűsödött félretesszük és kihűtjük.

    Krémmargarint és petrezselyem zöldet adunk hozzá, kihabosítjuk, majd mustárt és apróra vágott főtt répát keverünk hozzá. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

    Az időközben kisült tésztánkat lisztezett felületre borítjuk és a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Szorosan feltekerjük, majd kihűlésig visszacsomagoljuk.

    A tésztán egyenletesen elkenjük a sajtos krémet (egy picit hagyva a díszítéshez) és szorosan feltekerjük. Ismét papírba csomagoljuk, majd dermedésig hűtőbe tesszük. 1-2 órás pihenés után nyomózsákba töltjük a félretett krémet és ízlés szerint díszítjük a roládunkat.

     

    Kis csinosítás után, a húsvéti ünnepi asztalra is  jó szívvel ajánlanám elkészítését.

    Kötényeket felkötni! Jó alkotást!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá