Tejszínes-sonkás tagliatelle recept

Hozzávalók:
- 250 g tagliatelle tészta (persze lehet más is)
- sonka vagy más felvágott kockára vágva
- krémsajt (tömlős)
- tejszín
- paradicsom
- hagyma
- só, bors bazsalikom, fokhagyma
Elkészítése:
Miközben a tésztát a szokott módon kifőzzük, serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, melyben az apróra vagy csíkokra vágott hagymát megdinszteljük.
Adjuk hozzá a kockázott sonkát, és kicsit pirítsuk meg.
Mehet bele a krémsajt is, amennyi van, a kinyomott fokhagyma ízlés szerint, majd öntsük fel tejszínnel. Egyet kettőt rotyog mielőtt a kifőtt tésztát is hozzákeverem.
Most már csak a paradicsom hiányzik belőle.
Sokan nem szeretik melegen a paradicsomot, én kedvelem, ezért a gerezdekre vágott friss paradicsomot a tésztával együtt kicsit átmelegítem. A bazsalikom leveleit pedig tépkedve adom a tésztához.
ár csak tálalni kell. Ha van otthon reszelt parmezán, akkor igazán fenséges ételt készítettünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »