Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-gombás penne recept

Tejszínes-gombás penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tk penne tészta
    • 25 dkg spenót
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 dl főzőtejszín
    • 50 dkg gomba
    • 25 dkg sajt
    • snidling, só, bors, kakukkfű, rozmaring
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál joghurt

    A húsoshoz:

    • 25 dkg darált csirkehús
    • 4 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A tésztát főzzük ki sós, olajos vízben.

    A hagymát apróra vágjuk, gombával együtt megpirítjuk. Ha húsosat készítünk ,akkor a húst is hozzáadjuk. Addig pirítjuk, amíg levet nem enged, akkor felöntjük főzőtejszínnel, belereszeljük a fokhagymát és fűszerezzük.

    Összekeverjük a kész tésztával ezt a masszát, egy rétegben a sütőedény aljára tesszük, majd mehet rá egy réteg spenót levél. Azután egy kis reszelt sajt és tejföllel kikevert joghurt, azután újra tészta és így tovább.

    A legvégén jól megszórjuk sajttal és fóliával lefedve 10 percig sütjük, fólia nélkül 5 percig pirítjuk és már kész is.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá