Tejszínes-gombás penne recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg tk penne tészta
- 25 dkg spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 50 dkg gomba
- 25 dkg sajt
- snidling, só, bors, kakukkfű, rozmaring
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál joghurt
A húsoshoz:
- 25 dkg darált csirkehús
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A tésztát főzzük ki sós, olajos vízben.
A hagymát apróra vágjuk, gombával együtt megpirítjuk. Ha húsosat készítünk ,akkor a húst is hozzáadjuk. Addig pirítjuk, amíg levet nem enged, akkor felöntjük főzőtejszínnel, belereszeljük a fokhagymát és fűszerezzük.
Összekeverjük a kész tésztával ezt a masszát, egy rétegben a sütőedény aljára tesszük, majd mehet rá egy réteg spenót levél. Azután egy kis reszelt sajt és tejföllel kikevert joghurt, azután újra tészta és így tovább.
A legvégén jól megszórjuk sajttal és fóliával lefedve 10 percig sütjük, fólia nélkül 5 percig pirítjuk és már kész is.
Forrás: https://iz-leloma.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.