Tejszínes-gombás penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes-gombás penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg tk penne tészta
  • 25 dkg spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 50 dkg gomba
  • 25 dkg sajt
  • snidling, só, bors, kakukkfű, rozmaring
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál joghurt

A húsoshoz:

  • 25 dkg darált csirkehús
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A tésztát főzzük ki sós, olajos vízben.

A hagymát apróra vágjuk, gombával együtt megpirítjuk. Ha húsosat készítünk ,akkor a húst is hozzáadjuk. Addig pirítjuk, amíg levet nem enged, akkor felöntjük főzőtejszínnel, belereszeljük a fokhagymát és fűszerezzük.

Összekeverjük a kész tésztával ezt a masszát, egy rétegben a sütőedény aljára tesszük, majd mehet rá egy réteg spenót levél. Azután egy kis reszelt sajt és tejföllel kikevert joghurt, azután újra tészta és így tovább.

A legvégén jól megszórjuk sajttal és fóliával lefedve 10 percig sütjük, fólia nélkül 5 percig pirítjuk és már kész is.