Tejfölös-lilahagymás lángos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 50 g élesztő
- 1 kávéskanál só
- csipet kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl víz
- 1 evőkanál étolaj a tésztába + kb 4 dl a sütéshez
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 fej lilahagyma
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, 1 evőkanál étolajat és a tojást.
Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki.
A kivágott négyzetet kezünk segítségével kör alakra nyújtogatjuk, majd forró olajban arany barnára sütjük.
A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és vékonyra szeletelt lilahagymát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.