Tejfölös-lilahagymás lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 50 g élesztő
- 1 kávéskanál só
- csipet kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl víz
- 1 evőkanál étolaj a tésztába + kb 4 dl a sütéshez
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 fej lilahagyma
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, 1 evőkanál étolajat és a tojást.
Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki.
A kivágott négyzetet kezünk segítségével kör alakra nyújtogatjuk, majd forró olajban arany barnára sütjük.
A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és vékonyra szeletelt lilahagymát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »