Tejfölös-lilahagymás lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 50 g élesztő
- 1 kávéskanál só
- csipet kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl víz
- 1 evőkanál étolaj a tésztába + kb 4 dl a sütéshez
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 fej lilahagyma
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, 1 evőkanál étolajat és a tojást.
Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki.
A kivágott négyzetet kezünk segítségével kör alakra nyújtogatjuk, majd forró olajban arany barnára sütjük.
A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és vékonyra szeletelt lilahagymát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »