Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával recept

Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag spagetti tészta
    • 2 kis doboz tonhal olívaolajban 80g/db, vagy egy nagyobb doboz (nálam Rio Mare)
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • 2 szál újhagyma
    • 8 levél medvehagyma
    • 2 db paprika, piros és sárga (nálam fagyasztott)
    • 10 dkg kukorica (fagyasztott)
    • 3 evőkanálnyi olívaolaj a konzervről
    • só, frissen őrölt bors

    Elkészítése:
    Az újhagymát megmossuk, majd felkarikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk és felszeleteljük, a medvehagymát megmossuk, leszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.

    Tésztafőző edényben, enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Míg a tészta megfő, addig elkészítjük a zöldséges, tonhalas ragut.

    A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy nagyobb serpenyőbe teszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, rádobjuk a karikára vágott újhagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a kukoricát is.

    Ezeket is átforgatjuk és hagyjuk néhány percig sülni, majd hozzáadjuk a tonhalat, amit kissé szét aprítunk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel.

    Néhány percig összeforraljuk, majd a aprított medvehagymát is hozzáadjuk és közvetlenül a vízből, hozzászedjük a spagetti tésztát. Jól összeforgatjuk.

    Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés, vékonyra vágott medvehagymával. Megszórhatjuk egy kevés, reszelt sajttal is.

    Tipp:

    Ez a rendkívül gyorsan (15 perc) és egyszerűen elkészíthető, tavaszi étel, gyönyörű, üde színeivel, igazi szemet gyönyörködtető, vitamindús finomság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá