Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta
- 2 kis doboz tonhal olívaolajban 80g/db, vagy egy nagyobb doboz (nálam Rio Mare)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 szál újhagyma
- 8 levél medvehagyma
- 2 db paprika, piros és sárga (nálam fagyasztott)
- 10 dkg kukorica (fagyasztott)
- 3 evőkanálnyi olívaolaj a konzervről
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Az újhagymát megmossuk, majd felkarikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk és felszeleteljük, a medvehagymát megmossuk, leszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
Tésztafőző edényben, enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Míg a tészta megfő, addig elkészítjük a zöldséges, tonhalas ragut.
A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy nagyobb serpenyőbe teszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, rádobjuk a karikára vágott újhagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a kukoricát is.
Ezeket is átforgatjuk és hagyjuk néhány percig sülni, majd hozzáadjuk a tonhalat, amit kissé szét aprítunk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel.
Néhány percig összeforraljuk, majd a aprított medvehagymát is hozzáadjuk és közvetlenül a vízből, hozzászedjük a spagetti tésztát. Jól összeforgatjuk.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés, vékonyra vágott medvehagymával. Megszórhatjuk egy kevés, reszelt sajttal is.
Tipp:
Ez a rendkívül gyorsan (15 perc) és egyszerűen elkészíthető, tavaszi étel, gyönyörű, üde színeivel, igazi szemet gyönyörködtető, vitamindús finomság.