Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tagliatelle paradicsomos-laska gombával recept

Tagliatelle paradicsomos-laska gombával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g laska gomba
    • 400 ml egész/hámozott paradicsomkonzerv pürésítve
    • 2 ek ketchup
    • 2 ek olíva olaj
    • 2 ek vaj
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt bors
    • friss bazsalikom levelek (10-15)
    • 1 tk barna cukor(opcionális)
    • 500 g tagliatelle (széles metélt)

    Elkészítése:

    Egy nagy edényben vizet forralunk pici sóval és 1 ek olíva olajjal, majd megfőzzük benne a tésztát.

    Serpenyőben az olvasztott vajon és olíva olajon üvegesre pároljuk a kis kockára vágott vöröshagymát.  A laska gombát vékony csíkokra szeleteljük és a vöröshagymához adjuk. Paradicsom pürével felöntjük és ízlés szerint fűszerezzük. Sok-sok bazsalikom levelet használunk, mert abból a kevés sosem elég! :D

    Amikor a mártás szépen besűrűsödött, és időközben kifőtt tagliatelle tésztánk, arra halmozva, bazsalikom levelekkel megszórva, azon melegében tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá