Tagliatelle paradicsomos-laska gombával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tagliatelle paradicsomos-laska gombával

Hozzávalók:

  • 300 g laska gomba
  • 400 ml egész/hámozott paradicsomkonzerv pürésítve
  • 2 ek ketchup
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 ek vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt bors
  • friss bazsalikom levelek (10-15)
  • 1 tk barna cukor(opcionális)
  • 500 g tagliatelle (széles metélt)

Elkészítése:

Egy nagy edényben vizet forralunk pici sóval és 1 ek olíva olajjal, majd megfőzzük benne a tésztát.

Serpenyőben az olvasztott vajon és olíva olajon üvegesre pároljuk a kis kockára vágott vöröshagymát.  A laska gombát vékony csíkokra szeleteljük és a vöröshagymához adjuk. Paradicsom pürével felöntjük és ízlés szerint fűszerezzük. Sok-sok bazsalikom levelet használunk, mert abból a kevés sosem elég! :D

Amikor a mártás szépen besűrűsödött, és időközben kifőtt tagliatelle tésztánk, arra halmozva, bazsalikom levelekkel megszórva, azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!