Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekváros gombóc recept

Szilvalekváros gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg krumpli
    • kb 20 dkg liszt (a krumpli fajtájától függ)
    • 1 ek búzadara
    • 2 ek étolaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • 1 kis üveg szilvalekvár

    Elkészítése:

    A krumplit megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.

    1/2 cm vastagságúra nyújtjuk ki, és kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Közepére kemény lekvárt teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és a lisztezett kezünkkel gombócokká formáljuk.
    kerezes-gombóc
    Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, majd pirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá