Szilvalekváros gombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvalekváros gombóc

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • kb 20 dkg liszt (a krumpli fajtájától függ)
  • 1 ek búzadara
  • 2 ek étolaj
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 kis üveg szilvalekvár

Elkészítése:

A krumplit megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.

1/2 cm vastagságúra nyújtjuk ki, és kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Közepére kemény lekvárt teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és a lisztezett kezünkkel gombócokká formáljuk.
kerezes-gombóc
Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, majd pirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk.

Jó étvágyat hozzá!