Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 bő ek rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
Raguhoz:
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 0,5 szál szárzeller
- 1 gerezd fokhagyma
- kisebb mag nélküli csili
- kevés petrezselyemzöld
- néhány bazsalikomlevél
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
- 2 dl paradicsomszósz
Továbbá:
- 25 dkg száraztészta (tagliatelle, vagy spagetti)
- reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
A húsgolyóhoz valókat összekevertem, kicsit pihentettem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formáltam a keverékből. Vágódeszkára sorjáztam a főzésig.
A paradicsomot kicsumáztam, kereszt alakban bevágtam, és nagyobb fazékban, forró vízbe 1 percig bemártottam. A paradicsomot kivettem, meghűtöttem.
A vizet megsóztam, majd ugyanebben az edényben megfőztem a tésztát is. Miután a paradicsom kicsit hűl, a héja könnyen lehúzható róla.
Közben újabb edényben vizet forraltam a húsgombócoknak. Mikor a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főztem őket, majd szűrőbe szedtem, ahol lecsöpögtek. 1 gombócot kettévágtam, megkóstoltam. Ha a rizs puha a gombócban, akkor minden rendben.
A hámozott paradicsomot apróra daraboltam. A hagymát kis kockákra vágtam, a fokhagymát kés lapjával széttörtem, majd apróra vágtam. Kevés olívaolajon megdinszteltem mindkettőt, és enyhén megsóztam. Az apróra darabolt, hámozott paradicsom is a serpenyőbe kerül. A paradicsomot fakanállal szétnyomkodtam, és felöntöttem paradicsomszósszal.
A közben apróra vágott bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, valamint a felaprított halványító zellert is a raguba tettem. Frissen kevés borsot őröltem rá. Összeforraltam. Néhány kanál elkészült mártást kivettem a tálaláshoz.
Közben a tésztát, al-dente (fogkemény) állapotra készítettem, majd a vízből kivéve hozzákevertem a paradicsomos raguhoz. Tálaláskor először a tésztával elkevert ragut, utána a húsgombócokat tettem a tányérra, majd ezeket enyhén megöntöztem a félretett raguval.
Friss paradicsommal, és felaprított zöldfűszerekkel tálaltam. Füstölt sajtot reszeltem a tetejére.
A szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »