Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 bő ek rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
Raguhoz:
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 0,5 szál szárzeller
- 1 gerezd fokhagyma
- kisebb mag nélküli csili
- kevés petrezselyemzöld
- néhány bazsalikomlevél
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
- 2 dl paradicsomszósz
Továbbá:
- 25 dkg száraztészta (tagliatelle, vagy spagetti)
- reszelt füstölt sajt
Elkészítése:
A húsgolyóhoz valókat összekevertem, kicsit pihentettem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formáltam a keverékből. Vágódeszkára sorjáztam a főzésig.
A paradicsomot kicsumáztam, kereszt alakban bevágtam, és nagyobb fazékban, forró vízbe 1 percig bemártottam. A paradicsomot kivettem, meghűtöttem.
A vizet megsóztam, majd ugyanebben az edényben megfőztem a tésztát is. Miután a paradicsom kicsit hűl, a héja könnyen lehúzható róla.
Közben újabb edényben vizet forraltam a húsgombócoknak. Mikor a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főztem őket, majd szűrőbe szedtem, ahol lecsöpögtek. 1 gombócot kettévágtam, megkóstoltam. Ha a rizs puha a gombócban, akkor minden rendben.
A hámozott paradicsomot apróra daraboltam. A hagymát kis kockákra vágtam, a fokhagymát kés lapjával széttörtem, majd apróra vágtam. Kevés olívaolajon megdinszteltem mindkettőt, és enyhén megsóztam. Az apróra darabolt, hámozott paradicsom is a serpenyőbe kerül. A paradicsomot fakanállal szétnyomkodtam, és felöntöttem paradicsomszósszal.
A közben apróra vágott bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, valamint a felaprított halványító zellert is a raguba tettem. Frissen kevés borsot őröltem rá. Összeforraltam. Néhány kanál elkészült mártást kivettem a tálaláshoz.
Közben a tésztát, al-dente (fogkemény) állapotra készítettem, majd a vízből kivéve hozzákevertem a paradicsomos raguhoz. Tálaláskor először a tésztával elkevert ragut, utána a húsgombócokat tettem a tányérra, majd ezeket enyhén megöntöztem a félretett raguval.
Friss paradicsommal, és felaprított zöldfűszerekkel tálaltam. Füstölt sajtot reszeltem a tetejére.
A szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »