Spenótos nokedli tejszínes sajtszósszal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 csomag mirelit spenót püré
- kb. 25 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- víz
- olaj
- kevés vaj
Szószhoz:
- 4 dl főzőtejszín
- 10 dkg márványsajt
- 1 tömlős natúr krémsajt
- 1 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A kiolvasztott spenótból, a tojásból és a lisztből egy csipet sóval nokedli tésztát készítünk. Olajos, sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrve vajdarabkákat teszünk rá, ami pillanat alatt ráolvad.
Közben a főzőtejszínt a tejjel felmelegítjük, belemorzsoljuk a márványsajtot, és belenyomjuk a krémsajtot. Borssal, szerecsendióval, fokhagymával fűszerezzük. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Tipp:
Friss spenótból is készítheted, ha dinsztelés után összeturmixolod.
A spenótos nokedlit ajánlom zöldséges ragukhoz, gombapörkölthöz, vagy akár zöldséglevesbe betétnek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.