Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos nokedli tejszínes sajtszósszal recept

Spenótos nokedli tejszínes sajtszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1 csomag mirelit spenót püré
    • kb. 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz
    • olaj
    • kevés vaj

    Szószhoz:

    • 4 dl főzőtejszín
    • 10 dkg márványsajt
    • 1 tömlős natúr krémsajt
    • 1 dl tej
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A kiolvasztott spenótból, a tojásból és a lisztből egy csipet sóval nokedli tésztát készítünk. Olajos, sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrve vajdarabkákat teszünk rá, ami pillanat alatt ráolvad.

    Közben a főzőtejszínt a tejjel felmelegítjük, belemorzsoljuk a márványsajtot, és belenyomjuk a krémsajtot. Borssal, szerecsendióval, fokhagymával fűszerezzük. Összeforraljuk, és tálaljuk.

    Tipp:

    Friss spenótból is készítheted, ha dinsztelés után összeturmixolod.
    A spenótos nokedlit ajánlom zöldséges ragukhoz, gombapörkölthöz, vagy akár zöldséglevesbe betétnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá