Spenótos nokedli tejszínes sajtszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 1 csomag mirelit spenót püré
  • kb. 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • víz
  • olaj
  • kevés vaj

Szószhoz:

  • 4 dl főzőtejszín
  • 10 dkg márványsajt
  • 1 tömlős natúr krémsajt
  • 1 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítése:

A kiolvasztott spenótból, a tojásból és a lisztből egy csipet sóval nokedli tésztát készítünk. Olajos, sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrve vajdarabkákat teszünk rá, ami pillanat alatt ráolvad.

Közben a főzőtejszínt a tejjel felmelegítjük, belemorzsoljuk a márványsajtot, és belenyomjuk a krémsajtot. Borssal, szerecsendióval, fokhagymával fűszerezzük. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Tipp:

Friss spenótból is készítheted, ha dinsztelés után összeturmixolod.
A spenótos nokedlit ajánlom zöldséges ragukhoz, gombapörkölthöz, vagy akár zöldséglevesbe betétnek.