Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spaghetti a la Puttanesca recept

Spaghetti a la Puttanesca
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g spagetti
    • 4 gerezd fokhagyma
    • csilipehely
    • 4 szardella filé (vagy tonhal)
    • 6 olajbogyó
    • 700 ml paradicsompüré (vagy ketchup)
    • fahéj
    • petrezselyemzöld
    • reszelt sajt
    • fél citrom leve

    Elkészítése:

    A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. Kevés olajon (lehet a tonhal olaján) megpároljuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a csilipelyhet (lehet kevés maggal), majd a feldarabolt szardellát (tonhalat). Megszórjuk pici fahéjjal és hozzáadunk 1 marok apróra vágott friss petrezselyemzöldet.

    Kevés ideig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a mag nélküli, félbevágott olajbogyót is. Felöntjük paradicsompürével, és lassú tűzön kb. 5 percig forraljuk.

    Hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát (ha kell, kevés főzővízzel hígítjuk). Jól átforgatjuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Megízesítjük citromlével, ha kell megsózzuk, és tálaláskor reszelt sajtot adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá