Spaghetti a la Puttanesca

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spaghetti a la Puttanesca

Hozzávalók:

  • 400 g spagetti
  • 4 gerezd fokhagyma
  • csilipehely
  • 4 szardella filé (vagy tonhal)
  • 6 olajbogyó
  • 700 ml paradicsompüré (vagy ketchup)
  • fahéj
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt
  • fél citrom leve

Elkészítése:

A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. Kevés olajon (lehet a tonhal olaján) megpároljuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a csilipelyhet (lehet kevés maggal), majd a feldarabolt szardellát (tonhalat). Megszórjuk pici fahéjjal és hozzáadunk 1 marok apróra vágott friss petrezselyemzöldet.

Kevés ideig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a mag nélküli, félbevágott olajbogyót is. Felöntjük paradicsompürével, és lassú tűzön kb. 5 percig forraljuk.

Hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát (ha kell, kevés főzővízzel hígítjuk). Jól átforgatjuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Megízesítjük citromlével, ha kell megsózzuk, és tálaláskor reszelt sajtot adunk hozzá.