Spaghetti baconnal és zöldspárgával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg zöld spárga
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 6 levél bazsalikom
- 6 szál kakukkfű
- 10 dkg darabolt bacon
- olívaolaj
- 3 ek szeletelt fekete olajbogyó
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt oregáno
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg pizzasajt
Elkészítése:
A spárgák végeit levágjuk, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A tészta főzéshez felforraljuk a vizet, sózzuk, s beletesszük a tésztát.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépkedjük a bazsalikomot. Fűszerezzük, pároljuk. Néhány perc elteltével beleöntjük a tejszínt.
Mire a tészta fogkemény lett, rászedjük a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverjük és tálalunk.
Egy tányérra szedünk a tésztából, és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp:
A spárga már elérhető áron kapható, így egy gyors olaszos tésztát készítettem belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.