Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spaghetti baconnal és zöldspárgával recept

Spaghetti baconnal és zöldspárgával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zöld spárga
    • 2 szál újhagyma zöldjével
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 6 levél bazsalikom
    • 6 szál kakukkfű
    • 10 dkg darabolt bacon
    • olívaolaj
    • 3 ek szeletelt fekete olajbogyó
    • őrölt fekete bors
    • morzsolt oregáno
    • 1 dl főzőtejszín
    • 5 dkg pizzasajt

    Elkészítése:

    A spárgák végeit levágjuk, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A tészta főzéshez felforraljuk a vizet, sózzuk, s beletesszük a tésztát.

    Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépkedjük a bazsalikomot. Fűszerezzük, pároljuk. Néhány perc elteltével beleöntjük a tejszínt.

    Mire a tészta fogkemény lett, rászedjük a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverjük és tálalunk.

    Egy tányérra szedünk a tésztából, és reszelt sajttal megszórjuk.

    Tipp:

    A spárga már elérhető áron kapható, így egy gyors olaszos tésztát készítettem belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá