Spaghetti baconnal és zöldspárgával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spaghetti baconnal és zöldspárgával

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöld spárga
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 6 levél bazsalikom
  • 6 szál kakukkfű
  • 10 dkg darabolt bacon
  • olívaolaj
  • 3 ek szeletelt fekete olajbogyó
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt oregáno
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg pizzasajt

Elkészítése:

A spárgák végeit levágjuk, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A tészta főzéshez felforraljuk a vizet, sózzuk, s beletesszük a tésztát.

Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépkedjük a bazsalikomot. Fűszerezzük, pároljuk. Néhány perc elteltével beleöntjük a tejszínt.

Mire a tészta fogkemény lett, rászedjük a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverjük és tálalunk.

Egy tányérra szedünk a tésztából, és reszelt sajttal megszórjuk.

Tipp:

A spárga már elérhető áron kapható, így egy gyors olaszos tésztát készítettem belőle.