Tészta fészkek – látványos vacsora fél óra alatt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 25 dkg spagetti
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bor
- oregano
- 5-6 paradicsom (héj nélkül, kicsumázva)
- 2 ek olívaolaj
- mozzarella
- fekete olívabogyó
Elkészítése:
Vizet forralunk, és amikor lobog, a tésztát beletesszük, majd al dente-re főzzük, nagyjából 10 perc alatt.
A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot vagy paradicsomsűrítményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevés oregánót szórunk rá. Ha friss paradicsomból készítjük, 20-30 percig főzzük, közben néha megkeverjük, amíg besűrűsödik. Ha sűrítményből készítjük, csak pár percig főzzük, és ha szükséges, egy kevés vizet is öntünk hozzá. A szósz akkor jó, ha besűrűsödik és a felesleges víz elfő róla.
A megfőtt, leszűrt tésztát a szószhoz adjuk, és alaposan összeforgatjuk. Ezután villa és kanál segítségével kis fészkeket tekerünk belőle, és egy tálra sorakoztatjuk őket. Minden fészek tetejére egy kis darab mozzarellát és egy olívabogyót helyezünk. Ha van friss oregánónk, 1-1 levéllel díszítjük, de más zöld fűszerrel, például petrezselyemmel is helyettesíthetjük.
Sztori:
Ha gyors vacsorát szeretnénk, ami fél óra alatt elkészül, és rajongunk a tésztáért meg a paradicsomért, ez az olasz ihletésű fogás tökéletes választás lesz. Egyszerű, mégis ízgazdag, és minden hozzávaló könnyen beszerezhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »