Tészta fészkek – látványos vacsora fél óra alatt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • kb. 25 dkg spagetti
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bor
  • oregano
  • 5-6 paradicsom (héj nélkül, kicsumázva)
  • 2 ek olívaolaj
  • mozzarella
  • fekete olívabogyó

Elkészítése:

Vizet forralunk, és amikor lobog, a tésztát beletesszük, majd al dente-re főzzük, nagyjából 10 perc alatt.

A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és 2 evőkanál olívaolajon megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot vagy paradicsomsűrítményt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kevés oregánót szórunk rá. Ha friss paradicsomból készítjük, 20-30 percig főzzük, közben néha megkeverjük, amíg besűrűsödik. Ha sűrítményből készítjük, csak pár percig főzzük, és ha szükséges, egy kevés vizet is öntünk hozzá. A szósz akkor jó, ha besűrűsödik és a felesleges víz elfő róla.

A megfőtt, leszűrt tésztát a szószhoz adjuk, és alaposan összeforgatjuk. Ezután villa és kanál segítségével kis fészkeket tekerünk belőle, és egy tálra sorakoztatjuk őket. Minden fészek tetejére egy kis darab mozzarellát és egy olívabogyót helyezünk. Ha van friss oregánónk, 1-1 levéllel díszítjük, de más zöld fűszerrel, például petrezselyemmel is helyettesíthetjük.

Sztori:

Ha gyors vacsorát szeretnénk, ami fél óra alatt elkészül, és rajongunk a tésztáért meg a paradicsomért, ez az olasz ihletésű fogás tökéletes választás lesz. Egyszerű, mégis ízgazdag, és minden hozzávaló könnyen beszerezhető.