Csirkemájas rakott spagetti recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 60 dkg spagetti
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagydoboz tejföl
- 25 dkg trappista sajt
- 3 db paprika
- 3 db paradicsom
- vaj a tepsi kikenéséhez
- ételízesítő
- majoránna
- őrölt fekete bors
- étolaj
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot felkarikázzuk. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük. A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a májat és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük borssal, majoránnával, ételízesítővel és 6-8 percig pirítjuk. Egy tepsit kivajazunk, beletesszük a spagetti felét. Ráterítjük a májas ragut, rászórjuk a paprika és paradicsom karikákat majd betakarjuk a spagetti másik felével. Megkenjük tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Készíthetjük maradék pirított csirkemájból is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.